skip to Main Content

Firestone EPDM

Eigenschappen en voordelen

Firestone Rubbergard® EPDM is een zeer sterk synthetisch rubbermembraan met een unieke combinatie van de volgende eigenschappen en voordelen:

Snelle en eenvoudige plaatsing

Firestone Rubbergard® EPDM is verkrijgbaar in folies tot 15 m breed en tot 60 m lang. Resultaat: minder naden en kortere plaatsingstijden.

Uitgesproken weerbestendig en duurzaam

Dankzij zijn samenstelling garandeert Firestone Rubbergard® EPDM een onovertroffen weerstand tegen ozon, uv-stralen en veroudering.

Grote flexibiliteit en rekbaarheid

Firestone Rubbergard® EPDM blijft soepel, zelfs bij temperaturen tot -45° C en kan tot 300 % rekken om eventueel uitzetting van het dak en grote temperatuursverschillen probleemloos op te vangen.

Lage kost van levenscyclus

Firestone Rubbergard® EPDM vergt weinig of geen onderhoud. Deze eigenschap, gekoppeld aan de inherente duurzaamheid en vergelijkbare plaatsingskosten van EPDM-dakstystemen zorgt voor een zeer lage kost van levenscyclus.

Milieuvriendelijk

Firestone Rubbergard® EPDM is een inert materiaal met geringe invloed op het milieu, zowel tijdens het productieproces als bij het gebruik.

Firestone werd onlangs gecertificieerd volgens de Iso 14001 norm voor hun milieumanagementsysteem. Deze award is gegeerd door vele, maar uitgereikt aan weinige!

Dakwerken Ferket is gespecialiseerd in het plaatsen van platte daken in EPDM-rubber in Sint-Niklaas, Stekene, Sinaai, Belsele, Lokeren, Waasmunster, en de rest van het waasland.

Wij werken voornamelijk met het topmerk Firestone. Kiezen voor een EPDM-dak biedt zonder twijfel allerlei voordelen waar u jaren van zult kunnen genieten, de gemiddelde levensduur van EPDM is 50 jaar.

Voor het uitvoeren van de dichtingswerken aan uw platte dak zijn wij gespecialiseerd in het plaatsen van Firestone RubberGard® EPDM. Deze technieken kunnen worden uitgevoerd bij zowel vernieuwing/renovatie, als bij nieuwbouwprojecten.

Een gepast systeem voor elk dak, plat dak

Firestone heeft diverse bevestigingssystemen ontwikkeld voor de Rubbergard EPDM-membranen. Dat is afhankelijk van de aard van uw dakproject.

1. Geballast Systeem

Systeemeigenschappen

Lage verwerkingskosten
Gebruik van grote EPDM-folies
Minder naadverbindingen
Snelle plaatsing
Zeer weersbestendig
Groot aantal geschikte ondergronden

Systeemcriteria

Het Firestone Geballast EPDM-daksysteem kan worden toegepast op alle daken die het gewicht van de extra ballast kunnen dragen en een helling kleiner dan 5 % hebben.

Systeeminstallatie

De grote EPDM-dakfolie wordt los op een geschikte ondergrond gelegd. Bij gebruik van meerdere folies, moeten die overlappen en de naden moeten worden afgedicht volgens de Firestone QuickSeam Splice Tape-naadtechnologie. Kimfixaties en dakdoorvoeren worden volgens de Firestone specificaties uitgevoerd. Eenmaal afgewerkt, wordt de EPDM-folie geballast met kiezel of betonnen tegels met een minimumgewicht van 50 kg/m².

2. Volledig Gekleefd systeem

Systeemeigenschappen

Lichtgewicht
Esthetisch
Toepasbaar op elke dakhelling
Hoge windweerstand
Geschikt voor ongebruikelijke dakvormen

Systeemcriteria

Het Firestone Volledig Gekleefd EPDM-systeem is toepasbaar op elk dak waarvan de ondergrond geschikt is voor verlijming met Bonding Adhesive. Voor te isoleren daken moet worden nagegaan of de onderconstructie voldoende uittrekweerstand biedt voor het bevestigingssysteem van de isolatiepanelen.

Systeeminstallatie

De EPDM-dakfolie wordt rechtstreeks op de ondergrond gekleefd met Firestone Bonding Adhesive. Indien meerdere folies worden gebruikt, moeten die overlappen en de naden moeten worden gedicht volgens de Firestone QuickSeam Splice Tape-naadtechnologie. Kimfixaties en dakdoorvoeren moeten volgens de Firestone specificaties worden uitgevoerd.

3. Mechanisch Bevestigingssysteem

Systeemeigenschappen

Geen perforatie van EPDM folie
Gebruik van grote EPDM folies
Snelle plaatsing
Minder naadverbindingen
Lichtgewicht
Esthetisch

Systeemcriteria

Het Firestone RMA Mechanisch Bevestigd EPDM-systeem is toepasbaar op daken met een onderconstructie die voldoende uittrekweerstand biedt voor mechanische bevestiging.

Systeeminstallatie

Het RMA-systeem werd ontwikkeld rond de Firestone QuickSeam RMA-strip: een 254 mm brede strip van gewapend EPDM membraan aan beide zijkanten gelamineerd met een strook zelfklevende QuickSeam Splice Tape. De RMA-strips worden los op de ondergrond geplaatst en mechanisch bevestigd in de dakvloer. De EPDM-folie wordt vervolgens op de RMA-strips gekleefd volgens de Firestone QuickSeam Splice Tape-naadverbindingstechniek. Kimfixaties en dakdoorvoeren moeten volgens de Firestone specificaties worden uitgevoerd.

EPDM plat dak realisaties

Back To Top