skip to Main Content

Naadloze EPDM: Elevate (Firestone) en TRC Techno Rubber

Eigenschappen en voordelen

Wij plaatsen hoofdzakelijk naadloze Amerikaanse gladde EPDM van de topmerken merken Elevate Rubbergard® (vroeger Firestone) en TRC Techno Rubber. Amerikaanse EPDM is een zeer sterk synthetisch rubbermembraan met een unieke combinatie van de volgende eigenschappen en voordelen:

Snelle en eenvoudige plaatsing

Zowel Elevate Rubbergard® EPDM (Firestone) en als TRC Techno Rubber zijn verkrijgbaar in folies tot 15 m breed en 60 m lang. Resultaat: minder naden en kortere plaatsingstijden.

Uitgesproken weerbestendig en duurzaam

Dankzij hun samenstelling garanderen onze EPDM’s van Elevate Rubbergard® en Techno Rubber een onovertroffen weerstand tegen ozon, uv-stralen en veroudering.

Grote flexibiliteit en rekbaarheid

Elevate Rubbergard® EPDM en Techno Rubber blijven soepel, zelfs bij temperaturen tot -45° C en kunnen tot 300 % rekken om eventueel uitzetting van het dak en grote temperatuursverschillen probleemloos op te vangen.

Lage kost van levenscyclus

Onze Amerikaanse EPDM’s Elevate Rubbergard® en Techno Rubber vergen weinig of geen onderhoud. Deze eigenschap, gekoppeld aan de inherente duurzaamheid en vergelijkbare plaatsingskosten van EPDM-daksystemen zorgt voor een zeer lage kost van levenscyclus.

Milieuvriendelijk

Amerikaanse EPDM is een inert materiaal met geringe invloed op het milieu, zowel tijdens het productieproces als bij het gebruik. Het is ook een recycleerbaar materiaal.

Als dakbedekking zijn Elevate Rubbergard® (Firestone) en Techno Rubber bovendien uitermate geschikt is voor waterrecuperatie: goed voor het milieu, en voor uw huishoudbudget!

Dakwerken Ferket is gespecialiseerd in het plaatsen van platte daken in EPDM-rubber in Sint-Niklaas, Stekene, Sinaai, Belsele, Lokeren, Waasmunster en de rest van het Waasland (en mogelijk ook wijdere omgeving).

Wij werken uitsluitend met de topmerken Elevate (Firestone), een gevestigde waarde in het dakenlandschap en TRC Techno Rubber, een innovatieve nieuwere speler die wereldwijd zeer sterk in opmars is.
De gemiddelde levensduur van Amerikaans gladde EPDM is 50 jaar. Kiezen voor een EPDM-dak, is dus kiezen voor een dak waar u jarenlang zorgeloos van kunt genieten.

Het plaatsen van Elevate RubberGard® EPDM en TRC Techno Rubber kan worden uitgevoerd bij zowel vernieuwing/renovatie, als bij nieuwbouwprojecten. (Beide dakrubbers zijn ook perfect compatibel met elkaar.)

Een gepast systeem voor elk dak, plat dak

Elevate heeft diverse bevestigingssystemen ontwikkeld voor de Rubbergard EPDM-membranen. Dat is afhankelijk van de aard van uw dakproject.

Alle systemen zijn ook perfect toepasbaar bij TRC Techno Rubber. Beide EPDM’s zijn zowel qua eigenschappen als plaatsing nagenoeg identiek en perfect compatibel.

1. Geballast Systeem

Systeemeigenschappen

Lage verwerkingskosten
Gebruik van grote EPDM-folies
Minder naadverbindingen
Snelle plaatsing
Zeer weersbestendig
Groot aantal geschikte ondergronden

Systeemcriteria

Het Elevate (Firestone) Geballast EPDM-daksysteem kan worden toegepast op alle daken die het gewicht van de extra ballast kunnen dragen en een helling kleiner dan 5 % hebben.

Systeeminstallatie

De grote EPDM-dakfolie wordt los op een geschikte ondergrond gelegd. Bij gebruik van meerdere folies, moeten die overlappen en de naden moeten worden afgedicht volgens de Elevate QuickSeam Splice Tape-naadtechnologie. Kimfixaties en dakdoorvoeren worden volgens de Elevate specificaties uitgevoerd. Eenmaal afgewerkt, wordt de EPDM-folie geballast met kiezel of betonnen tegels met een minimumgewicht van 50 kg/m².

2. Volledig Gekleefd systeem

Systeemeigenschappen

Lichtgewicht
Esthetisch
Toepasbaar op elke dakhelling
Hoge windweerstand
Geschikt voor ongebruikelijke dakvormen

Systeemcriteria

Het Elevate (Firestone) Volledig Gekleefd EPDM-systeem is toepasbaar op elk dak waarvan de ondergrond geschikt is voor verlijming met Bonding Adhesive. Voor te isoleren daken moet worden nagegaan of de onderconstructie voldoende uittrekweerstand biedt voor het bevestigingssysteem van de isolatiepanelen.

Systeeminstallatie

De EPDM-dakfolie wordt rechtstreeks op de ondergrond gekleefd met Elevate Bonding Adhesive. Indien meerdere folies worden gebruikt, moeten die overlappen en de naden moeten worden gedicht volgens de Elevate QuickSeam Splice Tape-naadtechnologie. Kimfixaties en dakdoorvoeren moeten volgens de Elevate specificaties worden uitgevoerd.

3. Mechanisch Bevestigingssysteem

Systeemeigenschappen

Geen perforatie van EPDM folie
Gebruik van grote EPDM folies
Snelle plaatsing
Minder naadverbindingen
Lichtgewicht
Esthetisch

Systeemcriteria

Het Firestone RMA Mechanisch Bevestigd EPDM-systeem is toepasbaar op daken met een onderconstructie die voldoende uittrekweerstand biedt voor mechanische bevestiging.

Systeeminstallatie

Het RMA-systeem werd ontwikkeld rond de Elevate (Firestone) QuickSeam RMA-strip: een 254 mm brede strip van gewapend EPDM membraan aan beide zijkanten gelamineerd met een strook zelfklevende QuickSeam Splice Tape. De RMA-strips worden los op de ondergrond geplaatst en mechanisch bevestigd in de dakvloer. De EPDM-folie wordt vervolgens op de RMA-strips gekleefd volgens de Elevate QuickSeam Splice Tape-naadverbindingstechniek. Kimfixaties en dakdoorvoeren moeten volgens de Elevate specificaties worden uitgevoerd.

EPDM plat dak realisaties

Back To Top