skip to Main Content

Dakisolatie verplicht voor elke woning

Sinds 2020 moet dakisolatie van alle woningen in het Vlaams gewest aan een minimale norm voldoen. Op zich al reden genoeg om het (laten) isoleren van uw dak niet uit te stellen tot dan. Maar eerlijk gezegd: u heeft er alle belang bij om dit niet uit te stellen. Dakisolatie levert u aan de huidige lage rentes namelijk een hoger rendement op dan een spaarrekening.

Uw dak laten isoleren voelt u binnenshuis én in uw budget

Zodra uw dak geïsoleerd is, kan warme lucht niet meer via uw dak ontsnappen. En dat voelt u letterlijk. Binnen voelt het warmer aan, zonder dat u de verwarming hoger hoeft te zetten.

Daarnaast helpt dakisolatie u om aanzienlijk te besparen op uw energierekening. Dit kan zelfs oplopen tot 30% van uw verwarmingskosten. Met de waanzinnige energieprijzen van vandaag kan dat tellen.

De kosten die u maakt voor dakisolatie verdient u meteen terug. Tenminste, als aan twee voorwaarden is voldaan.

Is uw dak nog niet geïsoleerd? Dan is het nu tijd om er werk van te maken. Of te laten maken door onze dakisolatie specialisten. Niet alleen besparen we u energie, maar ook tijd en moeite. Op de koop toe krijgt u van de overheid interessante premies voor de aankoop én plaatsing van uw dakisolatie materialen.

Voorwaarde 1: de juiste isolatie voor uw dak

Er zijn veel producten op de markt om uw dak te isoleren: glaswol, PUR, isolerende platen… Al deze producten hebben verschillende technische kenmerken. Als leek is het niet eenvoudig om de beste isolatie voor uw dak te kiezen.

We verlenen u graag deskundig advies. Bovendien betaalt u voor uw dakisolatie materiaal een lager btw-tarief wanneer wij het materiaal leveren en plaatsen (voor woningen die minsters 10 jaar in gebruik genomen zijn).

Voorwaarde 2: professionele plaatsing van uw dakisolatie

Isolatie plaatsen lijkt eenvoudig. Om dakisolatie goed te plaatsen, moet u rekening houden met technische zaken, zoals:

  • Voldoende verluchting en dampdichtheid.
  • Luchtspouwen tussen de isolatie en het onderdak
  • Correcte en stevige hechtingen van het isolatiemateriaal
  • Perfecte afdichting bij dakramen of andere onderbrekingen.

Isoleren realisaties

Back To Top